Life and times of Don Rosa DVD cover

Don Rosa er manden bag mange af verdens mest elskede andehistorier. Her er filmen, hvor han fortæller om alt fra sin ensomme barndom til mødet med tegneserieverdenen og udlevelsen af sin drøm om at være en vaskeægte Anders And-tegner. Se hans kampe med Disney og en svigtende synsevne. Oplev næsten en times ekstramateriale med bl.a. tegninger fra Don Rosas college-tid og de tegneserier, der inspirerede ham tidligt i hans karriere.

Don Rosa is the artist behind many beloved duck stories. In this film he tells everything; from his somewhat isolated childhood to his life as a comic book collector and the realizing of his manifest destiny to become a creator of Uncle Scrooge stories. Witness his struggles with the Disney Corporation, depression and a failing eyesight. Experience cut-out footage including interviews with his sister and his closest friend and exclusive drawings from his time in college.

 

Instruktør Sebastian Cordes

Spilletid 75 minutter

+ 60 minutters ekstramateriale

Engelsk tale/English language

Ingen undertekster

Region 2

Pris inkl. moms DKK 160,00

978-87-92624-18-5

UDSOLGT!

 

 

 

Filmplakat: Life and times of Don Rosa

Vi kan i forbindelse med dvd-udgivelsen også tilbyde filmplakaten, der er trykt i et begrænset oplag. Don Rosa lavede tegningen til Sebastian Cordes under optagelserne til filmen.

Format: 68,5x 101.5 cm

Pris inkl. moms kr. 100,-

 

 

Pertwillaby fortællingerne

I dag tegner Don Rosa ikke mere og han har været meget syg. Alt det – og hans forhold til tegneserier og Disney-universet – kan man høre om i en ny dansk dokumentarfilm. … den er et sjældent blik bag facaden på en tegneserietegners virkelighed.

Jakob Stegelmann, Troldspejlet, juni 2011 (uddrag) Se mere på http://www.dr.dk/DR1/Troldspejlet/Tegneserier/2011/0615143034.htm

 

 

Klynkeren fra Kentucky

4 ud af 5

Forlaget Afarts Don Rosa-satsning med DVD og hardcover-udgivelse er lidt af en åbenbaring.

Fra Don Rosa i 1987 trådte ind på Disney-scenen med “Son of the Sun” i Uncle Scrooge nr. 219, så mange ham som manden, der kunne løfte arven efter Barks. … Små 20 år og knapt 90 ande-historier senere, trak tegneren og fortælleren Don Rosa sig deprimeret og med stadigt svigtende syn tilbage fra scenen for – øjensynligt – at traske nedtrykt rundt i sin have hjemme i Kentucky. … Det var her, filminstruktør Sebastian Cordes i 2007 mødte tegneren for at interviewe ham om karrieren, og den intime interviewfilm, der er kommet ud af det, er et både spændende, rørende og – for denne anmelder – åbenbarende filmoplevelse ud af … Vi kommer MEGET tæt på manden bag den kringlede streg og de finurlige historier.

Peter Becher Damkjær, Nummer 9, juni 2011 (uddrag) Se mere påhttp://nummer9.dk/anmeldelser/klynkeren-fra-kentucky/

 

4 hjerter ud af 6

Andetegneren Don Rosas mange fans i Danmark har fået … et ganske nærgående dansk filmportræt af den mand, der kender Joakim von Ands liv bedst.

… manden, der fyldte 60 år 29. juni i år, er højagtet af mange donaldister (altså Anders And-fans) og det ikke mindst i Danmark. Så højt, at en ung dansk filminstruktør har kunnet komme rigtig tæt på ham i en portrætfilm, der først blev vist på CPH DOX og nu er udsendt som dvd af det danske lille forlag … Med en klump i halsen beretter han i filmen om bebrejdelser, han har fået for at snylte på Barks’ arbejde eller ligefrem forvanske det. Uretfærdigt, mener han selvfølgelig – og jeg med, for alle senere andetegnere lever jo på skuldrene af Barks. … Med et helt rigtigt greb viser den i lange passager mandens tavse, sammenbidte kamp med en haves frodighed og forfald – alt det, han ikke kan kontrollere.

Søren Vinterberg, Politiken, 6. juli 2011 (uddrag)

 

 

The Life and Times of Don Rosa

… Sebastian Cordes, har fået udgivet deres Don Rosa-dokumentar hos forlaget Afart … en dokumentar, der åbner øjnene for, hvordan Don Rosa havde det, da han producerede sine sidste historier.

Anders Christian Sivebæk, Rappet,  juli 2011 (uddrag)

 

Life and times of Don Rosa har fået følgende lektørudtalelse:

Anvendelse/målgruppe/niveau

Oplagt film for donaldister, men også for alle os med interesse i tegneserier i det hele taget.

Beskrivelse

Portrætfilmen om Don Rosa indledes med en sekvens, hvor den geniale tegner fortæller sit navn og sin alder – for derefter at udbryde: “Can we take a break?”. Ingen tvivl om, at Rosa ikke befinder sig godt som hovedrolleindehaver! Heldigvis for instruktøren (og os andre) har Rosa mod på at fortsætte, og det bliver til en meget interessant film om en af de helt store Disney-tegnere. … Filmen giver et flot billede af en stor tegner …

Sammenligning

… filmen er en ener.

Samlet konklusion

Spændende film om tegneren Don Rosa, der trods stor succes pga. økonomiske uoverensstemmelser og en depression opgav at være tegner til Disney universet

Ellen Skall Sørensen (uddrag)